10 km

1 december

Becksvart

Upplev unika stigar i Göteborg! Välkommen till Kallebäck och Lackarebäck!

Välkommen på ett äventyr i totalt mörker. 10 km mörkerlöpning på en utmanande och varierad bana! Med Becksvart har vi skapat en bana som är rolig, äventyrlig och utmanande. Det är galet roligt att springa trail, och det vill vi visa med vår bana. Samtidigt som det också ska vara tufft och du ska bli trött! Helt enkelt en härlig mix av det mesta och inte minst en perfekt fredagsaktivitet! 

Tuffhet
Stig
Höjdmeter
Becksvart

Banan

0
km*
* upplevs som längre
* Banan är preliminär

Becksvart banan tar dig över stock och sten på flowiga stigar och spännande bergshällar. Äventyr och upplevelse ligger i fokus för banan. 

Du startar med ett lättlöpt parti som tar dig upp mot skogen där du sedan tar dig ut på smala stigar som bitvis är tekniska. Här kommer du för första gången att komma upp till Norra Långevattnet. Här kan du njuta av hur månen speglas i det mörka vattnet och hur pärlbandet med löpare passerar sjön.

Sedan bär det in i skogen igen där du springer på slingriga sköna stigar och där mörkret omfamnar dig. 

Ungefär halvvägs kommer du till energistationen, här gäller det att ladda ordentligt med energi. För nu kommer du snart till banans höjdpunkt. Först en fantastisk utförslöpa där du verkligen kan trycka på om du vågar i mörkret. Men det gäller att samtidigt våga spara på krafterna för några hundra meter efter utförslöpan väntar Göteborgs mest mytomspunna backe – Hobo Hill! 80hm på ca 200 meter, brant och alldeles underbart! På toppen får du andas ut och njuta av utsikten från Lackarebäcksfjället. 

Du fortsätter utmed fjället och har branten precis bredvid dig medan du springer utmed bergshällarna och mot banans absolut coolaste utsisktplats. Här får du stanna upp och njuta, ta en snygg bild och ladda för de sista kilometrarna till målet. 

Sista biten är det bara att trycka på utmed de smala stigarna, väl i mål väntar medalj, något gott att äta och gôtt häng. Pusta ut och andas – du klarade Becksvart! 

Becksvart

Banprofil

0
höjdmeter*
* upplevs som mer

349 kr

Becksvart

Citat om banan

5/5
Banan är ett grymt roligt äventyr! Tekniska stigar blandat med lättsprugna partier!
Maria Tegnell
5/5
Så j*vla rolig bana! Utsikten över stan är fantastisk!
Frida Karlsson
5/5
En tuff och utmanande tävling på 10km och minst 350 höjdmetrar, gör den till en tävling värd att återkomma till flera år framöver. Det är tydligt att man ansträngt sig för att dra banan längs med stigar värt namnet trail som sträcker sig längs sjöar, böljande barrstigar och jordmark med blöta partier. Grymt uppstyrd tävling av traillöpare för trallöpare!
Originrun